Categories
nyheter

Nytt fra Bryggen 02/2016

NYHETSBULLETIN FRA STIFTELSEN BRYGGEN – 30.06-2016

Vi er midt inne i den travleste besøkstiden på Bryggen og samtidig nærmer det seg fellesferie. Her følger noen nyheter og informasjon.

Regentbesøket, 25. juni 2016
Vi har fått hyggelige tilbakemelding fra arrangøren Bergen City Event: «Tusen takk for at dere var med på å skape en fantastisk markering for jubilantene DD.MM. Kongen og Dronningen på Bryggen. Tilbakemeldingene fra Hoffet har vært strålende! En slik fin stemning, gode opplevelser, strømlinjeformet arrangement og flotte tilbakemeldinger er på grunn av deres enormt gode innsats, gode samarbeid, tillit og delaktighet i prosjektet og i feiringen…

Takk til alle som stilte opp og bidro til et flott arrangement på Bryggen!

Kontaktpersoner Stiftelsen Bryggen i juli
Tom Gangstøe: tel 91 55 88 25
Inge J. Børve: tel 90 82 72 80

Kontakttelefon NOKAS mv.
For bortvisning av tiggere som oppholder seg i passasjene eller for varsling om personer med mistenkelig adferd, kontakt tel. 95194092. Pass på at porter, dører og vinduer ikke står åpen. Tenk på brannsikkerheten.   Vær årvåken!

Istandsettingsarbeidene i Søndre Bredsgård
Arbeidet er i bra gjenge. Utgravingsarbeidene ned til 1702-brannlaget er nå ferdig. De kommende ukene starter refundamenteringen.  Nye inngangsskilter til foretak/virksomheter i Bredsgården er montert i passasjeinngangen i Bredsgården.

Vedlikeholdsoppgaver
Det foregår for tiden utvendige malearbeider på Næsshuset (gavl, nordvegg) samt noe restarbeider i Bugården. Det blir også tatt en del mindre utvendige flater andre steder i sommer, om været tillater!

Nye leietakere
Vi ønsker velkommen som nye leietakere:
Dante (Italiensk språkskole), Jakobsfjorden
Sigfrid Sannes (galleri), Svensgården
HUB’en (entreprenørskap), Holmedalsgården
KUVA (grafikk, konsulenter), Bugården
Nidhogg (tatoveringsstudio), Bugården
Snasent (tekstiltrykk), Bugården

Ledige lokaler til leie
Atelier: Bredsgården 1b
Kontorlokale: Jakobsfjorden 6e
Ta kontakt med Elin Jensen (tel  55 55 20 80) for visning.

Euro i butikkene
Stiftelsens besøkssenter i Midthuset tar imot Euro fra turistene. Vi kan dermed være behjelpelig med veksel av mindre omfang om noen har behov for dette. Vi kan ta imot Eurosedler og gi tilbake euromynt. Ta kontakt med Christian på kontoret, evt. Besøkssenteret i ukene 29-30

Publikumstoalettene
Toalettene er åpne fra 07.30-17 i hverdagene og fra 09-17 i helgene.

Toalettene på Bryggen er et servicetilbud fra Stiftelsen til alle besøkende. Driften av publikumstoalettene er et stort underskuddsprosjekt for oss og siden vi ikke får tilskudd må åpningstiden begrenses til den tiden vi har våre ansatte på jobb.

Når det gjelder 10-kronere til de offentlige toalettene er det bare å sende folk opp til Besøkssenteret. Det er skiltet på dørene. Om dere i butikkene har lyst til å hjelpe turistene med veksel, kan dere veksle sedler mot mynt hos Besøkssenteret 09-17.

Besøksenteret i Midthuset
Vi holder åpent hver dag fra 09-17 ut august.

Vi benytter anledningen til å takke for et hyggelig første halvår 2016. En riktig god sommer til hver og en av dere!