Bryggens Venner

Bryggens Venner ble etablert i 1962 med det formål å bevare Bryggen og å formidle dens historie til nye generasjoner.
I dag har venneforeningen mer enn 1200 medlemmer, som med entusiasme følger opp oppdraget – å stimulere til Bryggens bevaring og gjøre bergenserne, unge og gamle, kjent med dens historie.

Bryggens Venner reiser i Hansaenes fotspor for å finne grunnlaget for vår handel. Lübeck, Tallin, Brügge, Visby og Lofoten er besøkt, for å finne fundamentet, tørrfisken og dens historie, knyttet til Bryggen og Bergen.

I 1979 ble Bryggen, som det første i Norge, et av Unescos oppnevnte Verdensarvsteder. Derved har Norge en forpliktelse til å bevilge nødvendig kapital for bevaring.

At Bryggen står på metervis med historiske rester, gjør at Bryggen synker. At havet stiger – er en dårlig kombinasjon, men – dagens forskere sier; ”Det er ennå mulig å redde Bryggen” og Bryggens engasjerte venner sier:” Bryggen skal reddes. Våre bevilgende myndigheter skal ikke komme for sent til ”timen”.

Bryggen, besøkes av over 1 million mennesker hvert år. De fleste er turister, som besøker Bryggen mellom mai og sept. Bergenserne må bli flinkere til å besøke Bryggen, denne levende historiske bydel, her hvor passasjene, bryggestredet og kålhagen, forteller om en unik historie – en historie du ikke finner maken til noen andre steder i verden.

Kom til Bryggen, ta Bryggen i bruk hele året,  dette levende fundament for handelsbyen Bergen – og selvfølgelig; bli medlem av Bryggens Venner.
www.bryggensvenner.no
ring: 9119 4444 – Bryggens Venners kontakttelefon.
Blir vi mange nok, kan vi påvirke våre politikere.