Categories
nyheter

Helhetlig møbleringsplan for Bryggen

Stiftelsen Bryggens tidligere sjefsarkitekt Einar Mørk har lenge vært av den oppfatning at møbleringen av Verdensarvstedet Bryggen burde være uniform, av høy kvalitet og avdempet. Den økende turiststrømmen har resultert i økende behov for steder å ta en liten pause.

teakbenkI vinter laget Mørk en møbleringsplan med to typer benker i tre av høy kvalitet. Den ene typen er en parkbenk i sertifisert teak, solid bygget og nærmest vedlikeholdsfri, selv stående ute i vått vær. 7 stk av denne i forskjellige bredder plasseres i-, eller i tilknytning til Bryggestredet. Benkene er levert av Ingeniør T. W. Wilson.

 

Den andre typen er en enkel firskåren bjelke plassert på to klosser. Denne typen skal plasseres under svalganger og i passasjer. En slik benk vil føye seg bedre inn i miljøet her enn en tradisjonell parkbenk.

Nå er teakbenkene montert og plassert. De er finansiert av Bryggen Private Gårdeierforening og Bryggens Venner. Benkene har allerede fått positiv oppmerksomhet og blir hyppig brukt. Se oppslag i Ba 5 oktober